8.8 C
De Bilt

Acht nieuwe Nederlanders in Midden-Groningen

Op woensdag 13 september werden acht inwoners van Midden-Groningen in het Huis van Cultuur en Bestuur in Hoogezand officieel Nederlander door naturalisatie of optie. Ze ontvingen het ‘Bewijs van verlening van het Nederlanderschap’ uit handen van burgemeester Adriaan Hoogendoorn.

Acht nieuwe Nederlanders

De nieuwe Nederlanders hebben Myanmarese, Poolse, Palestijnse, Tunesische en Surinaamse nationaliteit. De naturalisatieceremonie is het laatste stukje van het proces om Nederlander te worden. Tijdens de bijeenkomst vertelt de burgemeester over de betekenis van de Nederlandse nationaliteit, de achtergrond waaruit de Nederlandse grondrechten vrijheid van godsdienst, levensovertuiging, en meningsuiting zijn ontstaan. De betrokken inwoners leggen een eed of belofte af. Hiermee beloven ze om de rechten en vrijheden te respecteren die horen bij het Nederlanderschap en de plichten te vervullen.

Burgemeester Adriaan Hoogendoorn: “Ik had opnieuw de eer om aan acht inwoners van de gemeente Midden-Groningen namens de koning het Nederlanderschap te geven. Dit is niet alleen symbolisch, maar het is ook een belangrijke mijlpaal in het leven van de mensen die deze stap zetten. Ze mogen hierdoor volledig meedoen in de samenleving, bijvoorbeeld stemmen en ieder beroep uitoefenen. Ik wil onze nieuwe landgenoten feliciteren en moedig hen aan om actief deel te nemen aan onze samenleving”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio