23.5 C
De Bilt

Action verhuisd naar Oranjestraat Delfzijl

Delfzijl – Wethouder Annalies Usmany-Dallinga verrichtte de officiële opening van de Actionwinkel aan de Oranjestraat op 5 februari 2022 met het doorknippen van een feestelijk lint. Daarmee is de verhuizing vanuit de Nieuweweg voltooid.

Versterking winkelaanbod door Action in centrum

De verhuizing van de populaire winkel naar het centrum van Delfzijl zorgt voor een versterking van het winkelaanbod in het centrum. De winkel heeft een vloeroppervlak van 1000 m2, is voorzien van de nieuwste, frisse blauwwitte inrichting en heeft naast reguliere kassa’s ook vier zogenoemde zelfscankassa’s. De winkel heeft een betere indeling en is bovendien volledig ‘van het gas af’.

uc?id=1q1WiZzHCkbDgKA6I96y6ZJzk5h3hN23a
Opening Action 5 februari 2022 – Foto: gemeente Eemsdelta

Stap vooruit

“Met deze verhuizing binnen Delfzijl maken het winkelend publiek én wijzelf een fantastische stap vooruit”, aldus Pieter Rozendaal, General Manager van Action Nederland. “De aansluiting op het andere winkelaanbod maakt het praktischer en gemakkelijker voor alle klanten.” Wethouder Usmany-Dallinga: “Ik feliciteer hen van harte met deze prachtige nieuwe plek. In het hart van het winkelgebied van Delfzijl, dichtbij de parkeerplaatsen op Plein de Vennen en dichtbij het strand van Delfzijl. Ik ben er van overtuigd dat de aanwezigheid van deze winkelketen ook voor andere winkels in het centrum een positieve uitstraling heeft.”

Ontwikkeling programma Centrum Zuidoost

De gemeente kocht in juli 2021 het pand van Action aan de Nieuweweg. Deze locatie ligt in het plangebied van het programma Centrum Zuidoost. Met de verhuizing van de winkel is een volgende stap gezet in de realisatie van Centrum Zuidoost. De gemeente heeft plannen om op de oude locatie van de Actionwinkel aan de Nieuweweg appartementen te realiseren. De ontwikkeling hiervan is in volle gang en naar verwachting kunnen dit jaar de eerste beelden worden gepresenteerd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio