15.6 C
De Bilt

Appingedam gebruikt promotiemateriaal over versterking in centrum

Deze week zijn vijf lege panden in de Dijkstraat in Appingedam voorzien van raamstickers met de tekst ‘Historisch Centrum Appingedam wordt versterkt.’ Daarnaast zijn er banners en steigerdoeken opgehangen. Ook krijgen de ondernemers flyers om bezoekers aan het centrum te informeren over de werkzaamheden in het centrum.

Aardbevingsbestendig maken

Aanleiding is het aardbevingsbestendig maken van in totaal ruim 400 panden in het historische centrum van Appingedam. Veel ondernemers in het centrum verhuizen de komende jaren tijdelijk naar een andere plek, terwijl hun pand aardbevingsbestendig wordt gemaakt.

Informatie via promotiemateriaal

Wethouder Annalies Usmany-Dallinga onthulde vandaag het eerste pand met ondernemers Bert Koops en Imma Dekker: “We merken dat bezoekers aan de Dijkstraat vaak niet weten wat er aan de hand is. Ze vragen zich af wat er in de binnenstad gebeurd, stellen vragen over de werkzaamheden en willen weten waar de winkels naar toe verhuisd zijn. Met het promotiemateriaal geven we informatie over de versterking en willen we het centrum weer een gezellige uitstraling geven, zodat het prettig winkelen blijft in het mooie Appingedam.”

Centrum Appingedam van groot belang

Annalies Usmany-Dallinga: “Het historisch centrum van Appingedam is van groot belang voor onze gemeente. In samenwerking met Nationaal Coördinator Groningen hebben we er voor gekozen om de panden in fases te versterken en ondernemers de mogelijkheid te geven de versterking te combineren met andere verbouwingsplannen, zoals verbetering van de gevels. Een verbouwing en verhuizing is ingrijpend voor de winkeliers. Met dit promotiemateriaal willen we ze tegemoet komen en het centrum een mooie uitstraling geven, zeker nu met de feestdagen op komst.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio