15.6 C
De Bilt

Beeldende kunst in Midden-Groningen in ere hersteld

Groningen Komende weken wordt er een aantal beelden opgeknapt in de gemeente. De gemeente Midden-Groningen heeft ongeveer 100 beeldend kunstwerken in de openbare ruimte in bezit. Uiteraard is het van belang dat deze werken ook onderhouden worden. De afgelopen jaren zijn er daarom al veel beelden opgeknapt en schoongemaakt. De komende tijd worden meer werken die aan onderhoud toe zijn aangepakt.

Opknappen Poolstervizier

In de loop van volgende week wordt het Poolstervizier van kunstenaar Martin Borchert in het Drevenbos opgeknapt.

Schoonmaak De Driesprong in Sappemeer

Op dinsdag 20 september wordt onderhoud gedaan aan de Driesprong van de maker Gerlof Hamersma in het Achterdiep in Sappemeer.

Beelden uit Slochteren en Hoogezand opgeknapt in werkplaats

Op woensdag 21 en donderdag 22 september worden er 3 beelden tijdelijk weggehaald. Deze worden in een werkplaats opgeknapt. Het gaat om de volgende beelden:

  • Tiddo’s Kar van de maker Tiddo Nieboer aan de Hooilandseweg/Slochterdiep, Slochteren
  • De Bok van de maker Gert Sennema, Siddeburen
  • Arie van de maker Dick Stins aan de Rembrandtlaan in Hoogezand

Het beeld Arie wordt met spoed aangepakt omdat het in erg slechte staat blijkt.

HS kunstwerk

Het ‘HS’ kunstwerk aan de Kerkstraat in Hoogezand heeft ook een opknapbeurt nodig. Er zijn meerdere meldingen van inwoners ontvangen over dit kunstwerk. Er wordt gewerkt aan een plan op welke manier dit kunstwerk het best opgeknapt kan worden.

Meldingen van achterstallig onderhoud

De gemeente heeft beelden met achterstallig onderhoud in kaart gebracht. Daarnaast hebben inwoners meldingen gedaan van beeldend kunstwerken die aan verzorging toe zijn. Mede op basis hiervan is het onderhoud ingepland. Heeft u een vraag of staat er bij u in de buurt ook een beeld dat aan onderhoud toe is? Meld dit bij ons zodat de gemeente hiermee aan de slag kan. U kunt deze melding doorgeven via Fixi: https://www.midden-groningen.nl/melding-schadevuil-groen-uw-buurt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio