15.7 C
De Bilt

Bijeenkomst met gezondheidscoach Jari Tolner in gemeente Oldambt

Inwoners van de gemeente Oldambt kunnen sinds kort terecht bij gezondheidscoach, Jari Tolner. Hij begeleidt inwoners bij het ontwikkelen van een gezondere leefstijl en verwijst door naar passende sport- en beweegactiviteiten. Op 12 april 19.00 – 22.00 uur organiseert de gezondheidscoach in samenwerking met het Ommelander Ziekenhuis Groningen een bijeenkomst over overgewicht/obesitas. Deze bijeenkomst is bedoeld voor inwoners met overgewicht/obesitas die gezonder willen leven. Ook naaste familieleden/vrienden zijn welkom.  

Bijeenkomst 12 april

Tijdens de bijeenkomst komen vragen aan de orde als: ‘Wat kan de gezondheidscoach voor je betekenen? Waarvoor kun je bij deze coach terecht? Hoe kom je bij de coach?’ Er is veel ruimte voor het stellen van vragen en het ontvangen van adviezen over leefstijlverandering. Daarnaast zal Jari Tolner vertellen over geschikte beweegactiviteiten in de gemeente en hoort hij graag de ideeën die hierover zijn.     

De gezondheidscoach

De gezondheidscoach is een initiatief van de gemeente Oldambt in samenwerking met Beweegcentrum Winschoten en Ton Schrantee Fysio- en Manuele Therapie. De gemeente zet de komende jaren in op preventie, zodat inwoners mentaal en fysiek gezonder worden. Dit doet de gemeente door zich te richten op het verbeteren van de positieve gezondheid en door de actieve sport- en beweegdeelname van de Oldambtster inwoners te stimuleren.

De coach adviseert de inwoners van Oldambt bij het vinden van een beweegactiviteit die bij hen past. Persoonlijke begeleiding is ook mogelijk. De gezondheidscoach werkt hierin nauw samen met de lokale sport- en beweegaanbieders en zorgpartijen. De coach legt de verbinding tussen zorg- en sportaanbieders, zodat inwoners de weg naar lokaal beweegaanbod weten te vinden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio