3.2 C
De Bilt

Bovenbouw Britanniaklap uit voorzorg verwijderd 

De houten bovenbouw van de Britanniaklap over het Pekelder Hoofddiep in Oude Pekela moet worden verwijderd. De brug werd deze week afgesloten voor al het verkeer omdat een scheur in een van de balken van de bovenbouw was ontdekt.

De scheur is vermoedelijk ontstaan doordat een van de spankabels opnieuw is geknapt. Hoe dat kon gebeuren, is onduidelijk.

Inspectie Britanniaklap

Een gespecialiseerd bedrijf heeft de brug woensdag geïnspecteerd. Uit de inspectie blijkt dat de schade aan de bovenbouw van de Britanniaklap zodanig is dat besloten is om de bovenbouw in geheel te laten verwijderen.

Veiligheid voor alles

Wethouder Reiny Kuiper:  ‘Het is voor de gemeente Pekela, maar ook voor de Pekelders erg teleurstellend dat een brug die zeven jaar geleden is gerenoveerd nu al weer gebreken vertoond.  Maar veiligheid gaat hier voor alles. Je moet er niet aan denken dat er ongelukken gebeuren.  Hieruit blijkt maar weer dat een goed structureel plan voor de bruggen noodzakelijk is.’

Onderzoek naar oorzaak

De gemeente laat onderzoek doen naar de oorzaak van de schade aan de brug. Indien mogelijk wordt de brug zo snel mogelijk gerepareerd. Totdat de bovenbouw is verwijderd, blijft de brug afgesloten voor al het verkeer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio