Digitale postercampagne over Meldpunt Ongewenst Verhuurgedrag

Groningen – Met een digitale postercampagne wijzen op ongewenst verhuurgedrag, zoals intimiderende huisbazen, achterstallig onderhoud aan studentenkamers of een onterecht ingehouden borgsom. Om hierop te kunnen handhaven is een melding noodzakelijk. In 2016 is door samenwerking van de Groninger Studentenbond (GSb) en de gemeente Groningen het Meldpunt Ongewenst Verhuurgedrag (MOV) opgericht.

Digitale postercampagne

Door een digitale postercampagne, die start op 1 december, wordt dit MOV opnieuw onder de aandacht gebracht. Dat is nodig omdat de studentenpopulatie regelmatig wisselt.

Kauloskeer

De posters zijn digitaal te zien op verschillende plekken in de stad Groningen en in de gebouwen van de Rijksuniversiteit en de Hanzehogeschool. Opvallende teksten als ‘is jouw kamer kauloskeer, vertel ons meer!’ en ‘fittie met de huisbaas?’ zijn enkele voorbeelden van posters in het taalgebruik van studenten. Waarbij ‘kauloskeer’ staat voor armoedig, slechte kwaliteit en ‘fittie’ voor ruzie. Daarnaast zijn er enkele posters in het Engels, ook met opvallende teksten die studenten oproepen om vooral een melding te doen.

Afbeelding Gemeente Groningen

Meldpunt Ongewenst Verhuurgedrag

Een melding van ongewenst verhuurgedrag maken kan via de website. Je komt hierbij door de QR-code te scannen op de poster en dan kom je uit bij de volgende link: https://groningerstudentenbond.nl/mov/

De postercampagne loopt tot en met de Kerst.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio