14.8 C
De Bilt

Gemeente over drama camping in Midden-Groningen

Midden-Groningen – Op 4 augustus ging er iets goed mis bij een ernstig ongeval met een boot bij een campingin Midden-Groningen. Loco-burgemeester Erik Drenth legde hier namens de gemeente een verklaring voor af:

Verklaring over ongeval camping

“Op woensdag 4 augustus zijn zes inwoners van de gemeente Midden-Groningen gewond geraakt bij een ontploffing op een boot die lag afgemeerd bij een camping. Vandaag hoorden wij dat één van hen, een vijfjarig kind, is overleden. Wij zijn diep geraakt door dit grote leed.
 
Gisteravond heeft loco-burgermeester Erik Drenth een bezoek gebracht aan de camping, om te praten met ooggetuigen en degene die eerste hulp verleenden. Medewerkers en gasten hebben zich op een indrukwekkende manier ingezet voor de slachtoffers. Hulpdiensten hebben alles op alles gezet voor de beste uitkomst van dit noodlottig ongeval.
 
Het is mooi dat er zoveel medeleven is en wij begrijpen dat veel mensen graag willen weten hoe het met de slachtoffers gaat, maar vragen om privacy, ruimte en tijd voor de slachtoffers om met het drama dat hen is overkomen om te gaan.
 
Loco-burgermeester Drenth heeft direct contact met de eigenaar van de camping, zodat de gemeente waar nodig bij kan dragen aan de nazorg voor degenen die eerste hulp verleenden. Via de familie-agent van de politie is contact met de slachtoffers en hun familie. Waar de gemeente iets voor hen kan doen, doen wij dat. De behoefte van de slachtoffers en hun familie is daarbij leidend.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio