14.8 C
De Bilt
donderdag, 21 september 2023

Drie nieuwe Nederlanders in Midden-Groningen

Op woensdag 19 juli ontvingen drie inwoners van de gemeente Midden-Groningen het ‘Bewijs van verlening van het Nederlanderschap’ uit handen van burgemeester Adriaan Hoogendoorn. Ze werden officieel Nederlander door naturalisatie. Zo mogen ze nu hun stem uitbrengen tijdens verkiezingen, ieder beroep uitoefenen dat ze willen en vrij reizen binnen de Europese Unie zonder visum. Dat zijn een paar voorbeelden van rechten die je krijgt als je officieel Nederlander bent.

Nieuwe Nederlanders

De afkomst van de nieuwe Nederlanders is Syrisch en Surinaams. De naturalisatieceremonie is het laatste stukje van het proces om Nederlander te worden. Tijdens de bijeenkomst vertelt de burgemeester over de betekenis van de Nederlandse nationaliteit. De nieuwe landgenoten leggen een eed of belofte af. Hiermee beloven ze om de rechten en vrijheden te respecteren die horen bij het burgerschap in Nederland en de plichten te vervullen.

Burgemeester Adriaan Hoogendoorn: “In de laatste naturalisatie voor de zomervakantie hebben drie mensen deze grote stap genomen. Een grote stap, omdat het meer dan symbolisch is. Ze krijgen met deze naturalisatie meer rechten, waaronder het recht om bij verkiezingen ook te mogen stemmen. Ik heb onze nieuwe landgenoten van harte gefeliciteerd met deze stap en hen aangemoedigd om actief deel te nemen aan onze samenleving.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio