14.9 C
De Bilt

E-bike uitgelicht en driewielontdek-ochtend op woensdag 31 augustus 2022 in Pekela

Op woensdag 31 augustus 2022 organiseert Doortrappen Groningen een voorlichtingsbijeenkomst voor senioren over de E-bike (elektrisch fietsen). Tijdens deze voorlichtingsbijeenkomst wordt stilgestaan bij de voordelen en een veilig gebruik van de elektrische fiets. Ook krijgen deelnemers de kans om kennis te maken met de driewielfiets. De bijeenkomst vindt plaats in sporthal de Spil te Nieuwe Pekela en duurt van 09.30 tot 12.30 uur. Deelname is gratis.

Veilig doortrappen op de E-bike

Tijdens de bijeenkomst staat de elektrische fiets centraal. Zo geven de docenten van de Fietsersbond handige informatie over de verschillende e-bikes die er zijn en adviezen bij eventuele aanschaf van een (nieuwe) e-bike. Ook geven ze tips over hoe je veilig fietst op een e-bike. Verder bestaat het programma uit een verkeersquiz en deelnemers krijgen de mogelijkheid om de theorie toe te passen in de praktijk op een fietsparcours met de eigen elektrische fiets.

Ontdek de driewielfiets

Tijdens de bijeenkomst zijn ook driewielfietsen aanwezig om uit te proberen. Een driewielfiets is ideaal voor wie niet meer op een tweewieler durft te fietsen. Bijvoorbeeld omdat op- en afstappen lastig is of het evenwicht niet zo goed meer is. Wil je ontdekken of een driewielfiets wat voor jou is? Kom dan naar de bijeenkomst op 31 augustus en maak een proefrit!

Meer informatie en aanmelden

Meer weten? Kijken op www.doortrappengroningen.nl of www.pekelaactief.nl. Graag vooraf aanmelden en bij voorkeur voor 29 augustus a.s. via www.doortrappengroningen.nl/verkeerseducatie/e-bike-uitgelicht/ of aanmelden door te bellen met: Fyzigo Fysiotherapie 0597- 612 400 of Prenger Hoekman 0597-413 236.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio