14.3 C
De Bilt

Een jaar na Nij Begun: hoe staat het met de plannen voor Groningen en Noord-Drenthe?

Vorig jaar rond deze tijd werd de kabinetsreactie ‘Nij Begun’ gepubliceerd. Hierin werden maatregelen benoemd om in Groningen en Noord-Drenthe problemen rond de gaswinning op te lossen, aan een nieuw toekomstperspectief te bouwen en een ereschuld in te lossen. Nu, een jaar later, nodigen de provincie Groningen, de waterschappen en de gemeenten in Groningen en Noord-Drenthe de Groningers en Noord-Drenten uit voor een inloopbijeenkomst op zaterdag 20 april om meer informatie te geven en in gesprek te gaan over Nij Begun.

Nij Begun

Er wordt een tussenstand gegeven over de plannen voor het heden en de toekomst van Groningen en Noord-Drenthe naar aanleiding van de gaswinning. De gezamenlijke overheden organiseren de komende periode een duurzame dialoog met inwoners door middel van kleinschalige en grootschalige gesprekken en bijeenkomsten over de plannen en maatregelen van Nij Begun in wijken, dorpen en gemeenten. Op 20 april wordt er een website gelanceerd waar meer informatie over Nij Begun en een agenda te vinden is.

Welkom in provinciehuis Groningen

Geïnteresseerde Groningers en Drenten zijn van harte uitgenodigd om langs te komen in het provinciehuis in Groningen op zaterdag 20 april tussen 10.30 en 13.30 uur. Belangrijke onderwerpen deze dag zijn onder andere: herstel (schade/versterken), de sociale en economische ontwikkeling van Groningen/Noord-Drenthe en verduurzaming. Daarnaast wordt ook gewerkt aan de Staat van Groningen: een monitor die laat zien hoe het er voor staat met de ontwikkelingen in Groningen en Noord-Drenthe.

Van gedachte wisselen

Tijdens deze bijeenkomst kunnen bezoekers over hun ideeën en wensen van gedachten wisselen met de gedeputeerde van provincie Groningen Susan Top en vele andere burgemeesters en wethouders van de Groninger en Drentse gemeenten en bestuurders van de waterschappen. Ook kunnen bezoekers in gesprek met medewerkers van betrokken overheden (gemeenten, provincie en Rijk) en organisaties die meer weten over de genoemde onderwerpen en daar dagelijks aan werken.

Tijden

Bezoekers kunnen elk moment tussen 10.30 – 13.30 uur het provinciehuis in Groningen binnenlopen. Meer informatie is te vinden via de website provinciegroningen.nl/nijbegun. Hier kunnen geïnteresseerden zich ook aanmelden voor de bijeenkomst.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio