8.3 C
De Bilt

Expositie kunstschilder Jan Talens in gemeentehuis Pekela

Pekela – In het gemeentehuis staat een expositiewand die (amateur-) kunstenaars uit Pekela en de regio de mogelijkheid bieden om te exposeren. Kunstschilder Jan Talens exposeert zijn kunstwerken van 17 september tot 27 oktober 2018 in het gemeentehuis van Pekela.

Jan Talens (1939) schildert al sinds zijn 17de jaar

Talens is zijn loopbaan begonnen als reclameschilder en is naast zijn latere werk als huisschilder altijd actief geweest als kunstschilder. Hij werkt volgens de marouflé-techniek wat betekent dat hij met acrylverf schildert op canvas of papier en het werk daarna plakt op dunne platen mdf. Het bijzondere effect wordt nog versterkt, doordat hij met een doek alle verdikkingen van de verf weghaalt.

Jan Talens beheerst diverse genres

Talens schildert in de traditie van de fijnschilders: met veel detail en herkenbaar voor de toeschouwer. Veel portretten schildert hij in opdracht. Een bijzonderheid is nog dat Jan Talens ook de techniek beheerst van het eierschalen beschilderen. Talens exposeert zeer regelmatig. Vorig jaar is zijn bijdrage aan een tentoonstelling over historisch Winschoten door het publiek uitgeroepen tot mooiste serie. Meer werk van Talens is te bewonderen op Facebook.

Nieuwsgierig geworden?

De expositie is te zien in het gemeentehuis van Pekela  tijdens openingsuren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio