11.8 C
De Bilt

FUNdag voor jonge mantelzorgers in het Westerkwartier

Zaterdag 11 juni vindt de FUNdag voor jonge mantelzorgers plaats bij Cnossen aan het Leekstermeer. Wethouder Bert Nederveen geeft hiervoor om 13.30 uur het startsein. De jonge mantelzorgers kunnen meedoen aan verschillende watersportactiviteiten. Daarnaast zijn er spelletjes op de wal en kunnen ze aanschuiven aan de kletstafel over positieve gezondheid.

Week van de Jonge Mantelzorger 1 tot en met 7 juni

Bijna een kwart van de kinderen en jongeren in Nederland is een jonge mantelzorger. Zij groeien op met iemand in hun directe omgeving met een chronische ziekte, beperking, psychische kwetsbaarheid of verslaving. Dat kan een ouder zijn, een broer of zus, maar ook een grootouder of goede buur.

FUNdag

Het zorgen voor een ander ervaren zij als normaal, maar het kan ook zwaar zijn. Zo kunnen ze zich zorgen maken of juist zorgen voor zichzelf missen. Meer dan hun leeftijdsgenoten zonder een zorgsituatie thuis. Om hen te ondersteunen en zichtbaar te maken is van 1 tot en met 7 juni de Nationale Week van de Jonge Mantelzorger. In het Westerkwartier organiseert Sociaal Werk de Schans activiteiten speciaal voor jonge mantelzorgers, waaronder de FUNdag.

Campagne Niet te missen

Deze jongeren zien zichzelf niet als jonge mantelzorgers. Toch ervaren ze wel de gevolgen van de zorgsituatie al op jonge leeftijd. Dit jaar sluiten de gemeente en Sociaal Werk de Schans zich aan bij de landelijke campagne Niet te missen. De campagne laat via video’s, posters, portretten en verhalen zien wat de invloed van mantelzorg is in het leven van jongeren. Zowel online als in de echte wereld moet het niet te missen zijn. Het doel van de campagne is meer bewustwording, herkenning en erkenning. Tijdens de Week van de Jonge Mantelzorger vinden in het hele land verschillende activiteiten plaats. De FUNdag is hier een onderdeel van.

Kijk voor meer informatie op www.weekvandejongemantelzorger.nl en de sociale media van Sociaal Werk de Schans.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio