20.3 C
De Bilt

Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI) biedt kansen voor inwoners en sportaanbieders

Een gezonde leefstijl is erg belangrijk, maar dit aanwennen of behouden is een behoorlijke uitdaging. Overgewicht is tegenwoordig veel voorkomend, ruim 60% van de volwassen heeft het. Het vraagt enorme wilskracht en doorzettingsvermogen om ervan af te komen en ondersteuning kan daarbij helpen. De basiszorgverzekering vergoedt de Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI) die inzet op voeding, bewegen en ontspanning. Deze factoren zijn essentieel voor een gezonde leefstijl. Op de website van Elfit wordt uitgelegd wat de GLI precies doet en wie ervoor in aanmerking komen: https://elfitdietistenpraktijk.nl/gli.

GLI-avond zorg- en beweegaanbieders

Op woensdag 8 juni is er voor zorg- en beweegaanbieders in Oldambt een verdiepende GLI-avond georganiseerd. Hier kwam naar voren dat vrijwel alle aanbieders beweegaanbod hebben dat aansluit op de GLI-doelgroep. De aanwezigen zagen een WIN-WIN: verenigingen krijgen nieuwe leden aangereikt vanuit de zorg, de zorg kan inwoners passender bij hun behoefte doorverwijzen waardoor de kans op succes toeneemt en de gemeente krijgt vitalere inwoners en verenigingen.

Gezonde leefstijl

Wethouder Erich Wünker onderstreept het belang van GLI: ‘’Een betere verbinding tussen zorg en sport is een ambitie uit ons sportakkoord en zo belangrijk voor onze inwoners. Ook als je gezondheidsklachten hebt, kun je bewegen bij onze sportverenigingen’’. Bovenal waren aanwezigen het eens dat er gestart kan worden binnen de mogelijkheden die er nu zijn. Verenigingen met interesse kunnen mailen naar sport@gemeente-oldambt.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio