12.4 C
De Bilt

Geen treinen van 16 tot 29 oktober tussen Groningen-Buitenpost en Groningen-Delfzijl/Eemshaven

Groningen – Van dinsdag 16 tot en met zondag 28 oktober rijden er geen treinen tussen Groningen-Buitenpost en van woensdag 17 tot en met zondag 28 oktober geen treinen tussen Groningen-Delfzijl/Eemshaven. Dit heeft te maken met werkzaamheden aan het spoor voor het project Extra Sneltrein Groningen Leeuwarden. Arriva zet op deze data bussen in.

Gevolgen voor de treinreis:
⦁ Van dinsdag 16 tot en met zondag 28 oktober rijden er Arriva-bussen tussen Groningen en Buitenpost.
⦁ Van woensdag 17 tot en met zondag 28 oktober rijden er Arriva-bussen tussen Groningen en Delfzijl en tussen Groningen en Eemshaven.
⦁ Reizigers moeten rekening houden met een langere reistijd.

Extra bussen

Naast deze bussen, rijdt lijn 65 Zoutkamp – Winsum – Groningen extra spitsritten van 17 t/m 19 oktober. Arriva laat tijdens de studentenspits rechtstreekse bussen rijden tussen Buitenpost en Zernike. Studenten uit Friesland onderweg naar Groningen kunnen in Buitenpost overstappen van de trein naar de bus.

Werkzaamheden ESGL

BAM Infra voert in opdracht van ProRail werkzaamheden uit rond het spoor voor het project Extra Sneltrein Groningen-Leeuwarden (ESGL). Op het traject Groningen-Leeuwarden komt een extra sneltrein, zodat er straks twee sneltreinen en twee stoptreinen per uur per richting rijden. Ook worden de treinen langer en gaan ze op enkele punten sneller rijden. Het is belangrijk dat de veiligheid op het spoor en voor het verkeer gehandhaafd blijft. Daarom en omdat het aantal treinen toeneemt, is besloten de overweg bij de Paterswoldseweg in Groningen te vervangen door een onderdoorgang onder het spoor voor auto’s, fietsers en voetgangers. Naast het spoor komt een busbaan. Hiermee verbetert de doorstroom op de weg en wordt de stad beter bereikbaar. De overweg bij de Paterswoldseweg is vanaf 15 oktober 2018 meer dan een jaar afgesloten voor autoverkeer. In het weekend van 27 en 28 oktober zijn er op het Hoofdstation van Groningen ook werkzaamheden. Daarom rijden er dat weekend helemaal geen treinen naar station Groningen. Op de trajecten Groningen-Weener, Groningen-Veendam en Groningen-Groningen Europapark rijden vervangende bussen in plaats van treinen.

Geldig vervoerbewijs

Reizigers die gebruik maken van vervangend vervoer met een Arriva-bus, hebben een geldig vervoerbewijs nodig. Bijvoorbeeld een OV-chipkaart. Inchecken in deze bussen is niet mogelijk. Je moet hiermee ingecheckt zijn bij het treinstation waar vandaan je vertrekt en weer uitchecken op het treinstation van bestemming. Uitzondering zijn Hoofdstation Groningen en Zernike, hier kan je in- en uitchecken bij de bushalte. In verband met de ruimte in de bus, is het meenemen van fietsen helaas niet mogelijk.

Reis plannen

Reizigers kunnen hun reis plannen via de Arriva app, in de reisplanner op www.arriva.nl. of via OV-reisinformatie: 0900 – 9292 (€0,90 p.m.).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio