9.4 C
De Bilt

Geslaagde Fittest in Oude Pekela

Oude Pekela – De gemeente Pekela organiseerde maandag 22 oktober 2018 een Fittest voor senioren in MFC De Binding. Deze test is een onderdeel van het project ‘Sociaal Vitaal’. Hierbij krijgen senioren de gelegenheid om kennis te maken met gevarieerde beweeglessen. Daarnaast wordt er tijdens de lessen aandacht geschonken aan weerbaarheid en sociale vaardigheden. Doel is om fitter en actiever te worden én om het sociale netwerk te vergroten.

 

Sociaal Vitaal met de Fittest

Inwoners van Oude Pekela in de leeftijd van 65 tot en met 85 jaar ontvingen in september 2018 een brief met de uitnodiging om deel te nemen aan de Fittest. Ruim 150 senioren hebben hieraan gehoor gegeven en deden maandag 22 oktober 2018 mee aan de Fittestdag. Het testcircuit bestond uit 8 onderdelen. Aan het einde van het circuit hadden de deelnemers een goed beeld van hun lenigheid, conditie, coördinatie en reactiesnelheid.

 

Het vervolgprogramma

Samen met een adviseur werden na afloop de testresultaten besproken en deelnemers konden zich opgeven voor het vervolgprogramma.  Ruim 100 senioren hebben zich direct na de Fittest aangemeld om deel te nemen aan het 10 week durende vervolgprogramma.

 

Meedoen aan de cursus valpreventie

Op maandag 19 november 2018, maandag 26 november 2018 en maandag 3 december 2018 wordt een cursus valpreventie georganiseerd. Deze cursus is speciaal voor senioren met een hoog valrisico.  Voor deze cursus valpreventie kunnen belangstellenden die niet bij de Fittest zijn geweest zich nog aanmelden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio