15.8 C
De Bilt

Gemeente Het Hogeland sluit zich aan bij Kamers met Aandacht

Woningeigenaren in de gemeente Het Hogeland kunnen vanaf nu terecht bij Kamers met Aandacht. Deze organisatie koppelt woningeigenaren met beschikbare woonruimte aan jongeren. Het gaat om jongeren met onvoldoende vangnet, geld of praktische vaardigheden om helemaal zelfstandig te wonen. Deze jongeren huren een kamer bij de woningeigenaren.

“Een prachtig initiatief”, laat wethouder Karen Hansems weten. “Dit geeft jongeren de kans om een woonruimte te vinden en op eigen benen te kunnen staan. Hoe mooi is het als onze eigen inwoners de ruimte in hun huis en hart willen delen met deze jongeren? Dit is samen bouwen aan een gemeente waar inwoners voor elkaar klaar staan!”

Over Kamers met Aandacht

Kamers met Aandacht is een non-profitorganisatie die jongeren en woningeigenaren aan elkaar koppelt. Verhuurders bepalen zelf hoeveel ‘aandacht’ zij willen bieden. Samen met de coördinator bespreken ze op welke wijze dit gebeurt. Denk aan af en toe samen een hapje eten of helpen met de administratie. Jongeren zijn op hun beurt bereid om een wederdienst te verrichten. Bijvoorbeeld een klusje in huis, de hond uitlaten of boodschappen halen. Zo ontstaat er voor beiden een win-winsituatie!

Coördinator Annelies Bondo: “Alle jongeren verdienen een stabiele basis waarin ze het gevoel hebben dat zij er mogen zijn. Zo kunnen ze stappen zetten en hun eigen leven vormgeven. Als samenleving kun je om deze jongeren heen staan. Doe dat vooral ook. Dat, is Kamers met Aandacht!”

Oproep aan woningeigenaren in Het Hogeland

Bent u woningeigenaar in Het Hogeland? En heeft u ruimte vrij in uw huis en hart? Verhuur dan een kamer en help jongeren op eigen benen staan. Het levert u beiden een mooie kans op! Kijk op de website van Kamers met Aandacht voor meer informatie en de voorwaarden. Goed om te weten: iedere maand organiseert Kamers met Aandacht een gratis online informatieavond.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio