9.6 C
De Bilt

Het Hogeland zoekt gezinnen die energie én geld willen besparen

Gemeente Het Hogeland zoekt gezinnen met kinderen van ongeveer 7 tot 12 jaar oud die mee willen doen aan Junior Energiecoach. In dit spel neemt TV-held Varkentje Rund als Junior Energiecoach de kinderen elke week mee op ontdekkingsreis. Door leerzame challenges, puzzels, experimenten en winacties ontdekken kinderen én hun ouders hoe ze thuis energie kunnen besparen. Ook schoolklassen kunnen meedoen aan Junior Energiecoach.

Het Hogeland aan de slag met Junior Energiecoaches

Wethouder Arjen Nolles staat in de startblokken om samen met zijn gezin mee te doen aan deze najaarseditie van Junior Energiecoach. Hij hoopt dat ook veel Hogelandster scholen zich aanmelden: “Kinderen leren op een leuke manier hoe ze energie kunnen besparen. Hier hebben kinderen wat aan voor later. En ze geven de tips ook meteen thuis door.” Alle basisscholen in Het Hogeland hebben een oproep ontvangen van de gemeente.

Hoe vinden kinderen het?

Edo en Gijs uit Uithuizermeeden vonden Junior Energiecoach superleuk: “We wachtten elke week weer op vrijdag. Want dan kwam er weer een nieuw filmpje van Varkentje Rund! Als we een opdracht deden, mochten we een dikke duimen sticker plakken. Nu weten we dat teveel stekkers in het stopcontact niet goed is. En dat we de deuren achter ons dicht moeten doen!” Junior Energiecoach duurt 5 weken lang, en kost 15-30 minuten per week. Het spel start op 7 oktober. Inschrijven kan tot en met 2 oktober. Voor meer informatie, inschrijven en een voorproefje: kijk op www.juniorenergiecoach.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio