15.1 C
De Bilt

Huldiging 2 Midden-Groningse kampioenen karten en kickboksen

Hoogezand – Huldiging van kampioenen. In november is de gemeente Midden-Groningen weer 2 sportieve kampioenen rijker geworden. De 11-jarige Merwin Steen uit Kropswolde werd in november Nederlands kampioen karten in de categorie 60cc Parilla. En op 19 november werd kickbokster Dajenka Meijer uit Kiel-Windeweer in MartiniPlaza wereldkampioen in de klasse boven 66 kilogram. Op dinsdag 20 december om 17.00 uur werden ze voor deze prestaties gehuldigd door wethouder Annemiek Hoesen in het Huis van Cultuur en Bestuur in Hoogezand.

Kart talent Merwin Steen timmert hard aan de weg

Al op jonge leeftijd begon Merwin met karten. Op 3-jarige leeftijd zat hij al in een babykart waarbij hij een goed voorbeeld had aan zijn broer Merijn, die op jongere leeftijd ook wedstrijden om het Nederlands kampioenschap reed. De hele familie is erg betrokken. Zo is Merwin ieder weekend met zijn vader te vinden op een van de kartbanen in Nederland of België. En opa Abel uit Hoogezand is vaste monteur: hij maakt de karts doordeweeks weer tiptop in orde en is ook in het weekend vaak op de baan te vinden.

Ook oma Margien is vaak van de partij en zorgt voor voldoende eten en drinken. Afgelopen jaar wist Merwin in wedstrijden in Nederland, Duitsland en België genoeg punten te verzamelen om zijn kampioenschap veilig te stellen. Komend jaar bereidt hij zich voor op het rijden in een grotere kart bij de junioren en zal dan het gevecht aangaan met jongens in de leeftijd tot 16 jaar.

Talentvolle Kickbokster Dajenka Meijer veroverd voor het eerst de Enfusion wereldtitel

De 21-jarige Dajenka Meijer uit Kiel-Windeweer heeft in MartiniPlaza voor het eerst de Enfusion wereldtitel veroverd. Ze deed dat in de klasse boven 66 kilogram door de Nederlandse Anique Hilgerink te verslaan. Dajenka Meijer werd na vijf ronden van twee minuten unaniem uitgeroepen tot winnares waarbij ze voor een uitzinnig thuispubliek voor het eerst de wereldtitel pakte.

Dajenka begon toen ze 12 jaar was met kickboksen bij Fightgame Academy in Zuidlaren. Na één jaar begon ze ook met karate, wat ze 5,5 jaar gedaan heeft. Drie jaar geleden maakte ze de keuze om te stoppen met karate en zich volledig te focussen op kickboksen. Ze maakte daarvoor de overstap naar Team van der Giessen waar ze nu 3 jaar traint. In oktober 2021 werd ze wereldkampioen K1 kickboksen bij de Wako in de klasse onder de 70 kilogram. In juli 2022 volgde een 4e plaats op de World Games K1 kickboksen. En sinds 19 november 2022 is haar droom om wereldkampioen te worden uitgekomen bij de klasse open weight tijdens Enfusion in Martiniplaza Groningen.

Huldiging door de wethouder

Op dinsdag 20 december werden beide kampioenen voor hun prestaties gehuldigd door wethouder Annemiek Hoesen het Huis van Cultuur en Bestuur. De wethouder sprak mooie woorden en overhandigde een bijpassend cadeau voor hun prestaties.

Huldiging voor prestaties

Wethouder Annemiek Hoesen: “Zowel karten als kickboksen zijn sporten die veel van het lichaam vragen en waar veel training voor nodig is. Het is bewonderenswaardig hoeveel Merwin en Dajenka doen om fit te blijven en te presteren op het hoogste niveau. Ze zijn een mooi voorbeeld voor de jeugd en laten zien dat sportieve inzet wordt beloond”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio