1.4 C
De Bilt

Infobijeenkomst Tijdelijke Onderwijs Voorziening Oekraïne in MFC Foxhol

Tijdens het afgelopen schooljaar gaven meerdere basisscholen in de gemeente Midden-Groningen onderwijs aan de kinderen, die met hun ouder(s) gevlucht zijn uit Oekraïne. Dit schooljaar is er voor gekozen de deskundigheid en inzet te bundelen door de kinderen uit Oekraïne onderwijs te geven op een speciaal voor hen opgezette Tijdelijke Onderwijs Voorziening (TOV) in Foxhol. Deze voorziening zit in het multifunctionele centrum (MFC) in Foxhol. Het sluit nu nog beter aan bij wat de kinderen nodig hebben. Naast het leren van de Nederlandse taal, wordt aansluiting gezocht bij het onderwijs zoals dat in Oekraïne wordt gegeven.

Onderwijs

Op 4 oktober tussen 13.00 en 14.30 uur zijn de ouders uit Oekraïne en de gastouders uitgenodigd voor een informeel informatiemoment. Wethouder Erik Drenth is bij de start van de informatiebijeenkomst aanwezig waar Marian Bakker (bestuurder Stichting Ultiem) en Klarinde Bosman (gemeente Midden-Groningen) vertellen over het proces en de voorbereidingen die zijn gedaan om tot een TOV te komen. Aansluitend kunnen de aanwezigen kijken in de klas(sen) van hun kind(eren).

Ook de W.A. Scholtenschool is gehuisvest in het MFC in Foxhol. De ouders van de kinderen die hier naar school gaan, zijn op 6 oktober van 13:00-14:30 uur welkom in de school. Ook zij krijgen daar meer informatie over de TOV.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio