9.5 C
De Bilt

Inwoners Oost-Groningen geholpen met energie besparen en verduurzaming

Gemeenten in Oost-Groningen slaan de handen ineen met een actie voor verduurzaming en energiebesparing. Via een zogeheten bespaarcoach kunnen woningeigenaren met een laag inkomen uit Veendam, Oldambt, Pekela, Stadskanaal en Westerwolde hulp krijgen om hun huis te verduurzamen en zo energie te besparen. Oost-Groningen loopt hierin voorop in Nederland.

Isolatie actie Oost-Groningen

Op 17 mei van dit jaar werd een online bijeenkomst gehouden om woningeigenaren in Oost-Groningen te helpen met het verduurzamen van hun huis en het besparen op hun woonlasten. Inwoners konden informatie inwinnen en hun vragen stellen aan bespaarcoaches over energiebesparende maatregelen, zoals spouwmuurisolatie. De bespaarcoach kijkt vervolgens samen met de bewoner of isolatie van de spouwmuur voor hem of haar interessant is.

Mogelijkheden

Maar ook bij het aanvragen van een offerte kan een bespaarcoach helpen. Dankzij isolatiesubsidie vanuit de provincie Groningen en de extra mogelijkheden vanuit de overheid, kunnen ook minima hun woning laten isoleren. De bespaarcoaches zijn op de hoogte van de subsidies voor bijvoorbeeld spouwmuurisolatie of dakisolatie. Zij bieden hun hulp bovendien gratis en vrijblijvend aan. De bewoner bepaalt dus zelf of deze zijn of haar huis laat isoleren.

Meer weten?

Het project startte op 20 juni in Veendam en loopt in de zomer door naar Oldambt, Pekela, Stadskanaal en Westerwolde. Elke gemeente krijgt een eigen coach, zodat inwoners weten bij wie ze moeten zijn. Maar alleen huiseigenaren die een brief hebben ontvangen, komen voor de actie in aanmerking. Kijk voor meer informatie over de isolatie actie in Oost-Groningen op de website van Isolatiebedrijf Groningen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio