2.2 C
De Bilt

Jeugd Team Oostwold (JTO) gaat jongerencentrum opknappen

Oostwold – Het Jeugd Team Oostwold heeft een aanvraag ingediend voor een subsidie om het jongerencentrum in Oostwold op te knappen. Een mooi burgerinitiatief vindt de gemeente en keurde de aanvraag goed.

Een eigen plek

“We willen de ruimte naast het jongerencentrum opknappen, zodat ook de jongere jongeren een plek hebben waar ze samen kunnen zijn. We merken dat het voor de leeftijden van 14 tot en met 16 jaar soms best lastig is om zich aan te sluiten bij de oudere jongeren van 17 jaar en ouder”, zegt Romke Smit (bestuurslid JTO). “We willen de ruimte schilderen en van een nieuw interieur voorzien, het moet een soort van huiskameridee worden. De tussendeur blijft open, we willen niet dat het een aparte ruimte wordt. Samen optrekken is het doel van het jongerencentrum, met een plek voor iedereen”, zegt Harm Jan Boer (bestuurslid JTO).

Een veilige ontmoetingsplaats

“We exploiteren het jongerencentrum zelf. We zijn zelf verantwoordelijk voor de inkomsten en het betalen van de rekeningen. We vragen vergunningen aan, bedenken en voeren activiteiten uit en hebben nu dus ook een burgerinitiatief ingediend bij de gemeente. We leren veel van onze bestuursfuncties. We willen voor de jongeren in Oostwold maar ook daarbuiten een veilige plek zijn waar we elkaar kunnen ontmoeten. We zijn op vrijdag- en zaterdagavondavond geopend”, aldus Derk Steenhuis (voorzitter JTO).

Activiteiten

“We organiseren regelmatig activiteiten, zoals themafeesten en kinderdisco’s. Met Kerst organiseren we een kerstfeest voor jong en oud vanaf 20.30 uur tot 01.00 uur in het jongerencentrum. En met Oud en Nieuw hebben een JTO-programma. We organiseren een fakkeloptocht (18.00 uur), een vreugdevuur (18.30 uur) en we vieren samen het nieuwe jaar in ons jongerencentrum (vanaf 01.30 uur, voor alle leeftijden)”, vertelt Miriam Meijer (bestuurslid JTO) enthousiast. JTO hoopt veel bekende én nieuwe gezichten te zien! Het burgerinitiatief van JTO is een mooi voorbeeld van een idee dat met relatief weinig middelen een plek creëert waar jongeren elkaar kunnen ontmoeten. Meer informatie over JTO via www.facebook.com/jeugdteamoostwold.

 

Burgerinitiatief

Inwoners van de gemeente Oldambt kunnen voor initiatieven en ideeën voor verbetering van de leefbaarheid in hun dorp, wijk of buurt een subsidie aanvragen van maximaal € 5.000,- per initiatief. Uiteraard moet dit in een plan gegoten worden. Denk aan verschillende ideeën en initiatieven zoals het opzetten van een buurtmoestuin of een speeltuin, tot het organiseren van kunst- en cultuuractiviteiten. Meer informatie via www.gemeente-oldambt.nl/subsidieregeling-burgerinitiatieven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio