3.6 C
De Bilt

Klanten waarderen BWRI met rapportcijfer 7,3

Gemeente Midden-Groningen – De klanten gaven begin 2018 BWRI het rapportcijfer 7,3.  BWRI is de uitvoerder van de Particpatiewet voor de gemeente Midden-Groningen. De waardering is de afgelopen jaren gelijkgebleven en op onderdelen licht verbeterd. Het cijfer blijkt uit een jaarlijks onderzoek door het onafhankelijke onderzoeksbureau BMC, uitgevoerd in januari en februari. Bij dit onderzoek gaat het met name om het team Inkomen en Voorzieningen en gedeeltelijk om het team Reïntegratie.

Dienstverlening

BWRI heeft vanaf 2015 een significante verbetering van de dienstverlening in gang gezet.  Met dit rapportcijfer zit het BWRI op het gemiddelde van de Nederlandse gemeenten. Wethouder Peter Verschuren ziet in deze resultaten een bevestiging dat de BWRI op de goede weg is. “De opgaande lijn wil ik graag vasthouden. Het is belangrijk dat wij onze klanten op een goede en passende wijze ondersteunen. Er zijn echter nog genoeg verbeterpunten aangedragen waar wij zeker ons voordeel mee zullen doen.”

klantvriendelijkheid

Het meest tevreden zijn de klanten over de klantvriendelijkheid, de behulpzaamheid en het op tijd betalen van de uitkering. BWRI scoort hierop beter dan het gemiddelde in Nederland.Een aantal klanten geeft aan dat er meer rekening gehouden kan worden met de persoonlijke situatie van de klant.  BWRI scoort ook op dit punt overigens al beter dan gemiddeld.

Bereikbaarheid

Ook het punt van telefonische bereikbaarheid wordt als verbeterpunt genoemd. Hierop scoort BWRI een fractie minder goed dan het gemiddelde. Er is enkele jaren geleden een extra telefonisch spreekuur voor de middag ingevoerd. Hierover is uitgebreid gecommuniceerd met klanten. De indruk bestaat dat een aanzienlijk deel van de klanten niet weet dat er ‘s middags ook een telefonisch spreekuur is. In de komende periode zal BWRI de voorlichting bijvoorbeeld over dit punt uitbreiden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio