5.3 C
De Bilt

Landgoed Ekenstein krijgt tientallen perenbomen

Appingedam – Wethouder Lea van der Tuin heeft vanmiddag, in samenwerking met werkgroep Ekenstein en medewerkers van zorgorganisatie Cosis, een start gemaakt met de aanplant van tientallen perenbomen op Landgoed Ekenstein. Duizenden perenbomen konden vanwege de coronapandemie niet verkocht worden. Om te voorkomen dat de perenbomen vernietigd zouden worden, werden er het afgelopen weekend in meerdere gemeenten al acties georganiseerd waarbij mensen gratis perenbomen konden ophalen.

Omrin, werkgroep Ekenstein en Cosis

De gemeente Appingedam is aandeelhouder van afvalverwerkingsbedrijf Omrin. In die hoedanigheid ontving de gemeente een verzoek om mee te werken aan een actie om te voorkomen dat een grote hoeveelheid bomen vernietigd zou worden. Omrin, de werkgroep en de medewerkers van Cosis hebben gezamenlijk het initiatief genomen om de perenbomen op Landgoed Ekenstein te planten. De werkgroep Ekenstein heeft onder andere als doel om op een deel van het landgoed nieuwe bomen te planten. Op een later moment worden ook nog enkele perenbomen geplant op het terrein van de voormalige strokartonfabriek de Eendracht.

Meer biodiversiteit en een beter klimaat

De gemeente Appingedam werkt met deze actie mee aan het voorkomen van verspilling. Daarnaast zijn bomen heel nuttig voor de biodiversiteit en een beter klimaat. In totaal zijn met alle acties in Nederland zo’n 150.000 perenbomen gered.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio