13.6 C
De Bilt

Levend Erfgoed in Het Hogeland tijdens Open Monumentendag

Het Hogeland – Op zaterdag 9 en zondag 10 september 2023 vindt de Open Monumentendag weer plaats. Dit jaar openen niet alleen monumentale panden hun deuren voor publiek maar laten mensen ook hun ambachtelijke beroepen en bedrijven zien.

Op deze dagen bent u weer van harte welkom in veel monumentale gebouwen. De Open Monumentendag heeft dit jaar een extraatje. Het thema is ‘levend erfgoed’. Dat zijn niet alleen gebouwen, maar ook beroepen als molenaar en boer. Ook ambachten zijn erfgoed. Timmermannen, smeden en bijvoorbeeld stukadoors. Vakmensen zijn en blijven belangrijk voor behoud van onze monumenten.

Doe mee

De gemeente wil graag horen welke monumenten haar deuren openen. Bent u eigenaar van een gemeentelijk monument of rijksmonument? Of wilt u de deuren van uw bedrijf openen, zodat mensen enthousiast worden voor het leren van het restauratievak? Doe dan mee met de Open Monumentendag! Geef vóór 15 juli uw deelname door via het online aanmeldformulier op de website van gemeente Het Hogeland. Hier geeft u aan wanneer bezoekers welkom zijn en wat er te doen is. Ga hiervoor naar hethogeland.nl/openmonumentendag

Overzicht

De gemeente zorgt dat de adressen en openingstijden op de landelijke website van de Open Monumentendag komen te staan (www.openmonumentendag.nl). Ook in de lokale kranten zorgen we voor een overzicht van activiteiten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio