15 C
De Bilt

Midden-Groningen werkt wachtlijst “beschut werk” weg

De gemeenteraad van Midden-Groningen heeft besloten om 17 extra betaalde werkplekken bij het Bedrijf voor Werk, Re-integratie en Inkomen (BWRI) aan te bieden. De plekken zijn voor inwoners die alleen in een aangepaste omgeving kunnen werken.

Inwoners met arbeidsbeperking krijgen hulp voor passende baan

Gemeenten hebben op grond van de Participatiewet de taak om mensen met een arbeidsbeperking te helpen bij het vinden van een passende baan. De krapte op de arbeidsmarkt maakt dat mensen met een arbeidsbeperking meer kans hebben om een passende baan te vinden. Voor mensen die extra begeleiding nodig hebben en hierdoor in een aangepaste omgeving moeten werken is een werkplek bij een (commercieel) bedrijf vrijwel niet mogelijk. Voor deze mensen is er beschut werk: een betaalde baan in een passende omgeving. Mensen die binnen onze gemeente in aanmerking komen voor beschut werk kunnen aan de slag bij het Werkbedrijf BWRI.  

Meer geld voor extra werkplekken in Midden-Groningen

De gemeente Midden-Groningen krijgt geld van het rijk om betaalde werkplekken te organiseren in een beschermde omgeving. Dit geld is niet genoeg om aan alle inwoners die het nodig hebben een werkplek te bieden. Binnen onze gemeente zijn meer mensen die een beschutte werkplek nodig hebben dan dat er plekken zijn. Er is voor mensen ouder dan 23 jaar een wachtlijst van ongeveer 2 jaar. Doordat de raad extra geld vrijmaakt, krijgen alle inwoners op de wachtlijst binnen een half jaar een betaalde plek bij het Werkbedrijf BWRI. Dit betekent dat zij volledig mee kunnen doen en hun eigen inkomen kunnen verdienen. De raad heeft besloten om hiervoor jaarlijks € 204.000 vrij te maken.

Wethouder Evert Offereins: “Binnen de gemeente Midden-Groningen willen we dat iedereen mee kan doen in de maatschappij en dat niemand gedwongen thuis hoeft te zitten. Vanuit de gemeente benutten we samen de kansen om meer mensen aan het werk te krijgen. Als er drempels zijn waarom het nog niet lukt, dan zoeken wij samen naar oplossingen om deze weg te nemen”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio