4.8 C
De Bilt
zondag, 2 april 2023

Minister Wiebes neemt ervaringsverhalen actievoerders in ontvangst

Appingedam – Op 15 maart 2018 heeft burgemeester Anno Wietze Hiemstra aan minister Eric Wiebes van Economische Zaken en Klimaat, de verzamelde ervaringsverhalen van de actievoerders tegen de gaswinning overhandigd.Het zijn ervaringen van families in het aardbevingsgebied die al langer procedures doorlopen en daar moeilijk door heen komen.

Actie tegen gaswinning

Sinds maandag is er in Appingedam bij de locatie van het Centrum voor Veilig Wonen een actie tegen de gaswinning. De groep actievoerders verzamelt in de daar geplaatste tent ervaringsverhalen van inwoners uit het aardbevingsgebied. Burgemeester Hiemstra: “ik had afgelopen maandag bij mijn bezoek aan de actievoerders aangeboden om de verzamelde ervaringen en de wensen van de actievoerders aan de minister over te brengen. Die toezegging is nu ingelost. We hebben erover gesproken en de minister heeft een reactie toegezegd.”

Versterkingsopgave

Uiteraard is ook gesproken over de lopende versterkingsoperatie en welke verbeteringen daarin aangebracht kunnen worden. Samen met de minister, andere lokale bestuurders en maatschappelijke organisaties is de burgemeester in overleg over een verbeterde versterkingsaanpak. Dat moet dit voorjaar tot een akkoord leiden.
Burgemeester Hiemstra: “Appingedam zit midden in de versterkingsoperatie en dit heeft een grote impact. Sommige zaken lopen goed, andere zaken (zoals H3V-versterkingen en de situatie rondom de vliesgevelwoningen) moeten beter en houden veel mensen bezig.”

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio