15.1 C
De Bilt

Monumentale bomen bij Nicolaïkerk krijgen speciale behandeling

Appingedam De waardevolle monumentale bomen achter de Nicolaïkerk en aan de Westersingel in Appingedam krijgen een speciale behandeling zodat ze er de komende zeven tot tien jaar weer tegen kunnen.

Monumentale bomen

Op beide plekken staan in totaal 41 bomen. De oudste bomen, een es en een plataan, zijn in 1850 geplant en zijn dus bijna 170 jaar! In het gebied staat nog een flink aantal monumentale bomen uit het jaar 1900.De gemeente is zuinig op deze bomen. Wethouder Lea van der Tuin: “Behalve de beeldbepalende uitstraling zorgen de bomen ook voor minder hittestress, een schaduwrijk gebied en een goede leefomgeving voor de vogels. Daarom verzorgen we ze goed.”

Voedingstoffen

Maandag 24 juni wordt de grond onder de bomen behandeld door een gespecialiseerd bedrijf. De boomexperts gebruiken speciale apparatuur om de grond onder de bomen van nieuwe wortelkanalen te voorzien. Deze ruimtes worden gevuld met voedingsstoffen voor de bomen. Deze aanpak verbetert bovendien de afwatering in het gebied. De behandeling moet zorgen voor duurzaam sterke en stabiele bomen met een gezond bladerdek, bestand tegen schimmels en ziekten. De werkzaamheden nemen twee dagen in beslag.

Wethouder Lea van der Tuin was aanwezig bij het begin van de werkzaamheden bij de bomen achter de Nicolaïkerk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio