15.7 C
De Bilt

Monumentale brug Middelste Klap in Kiel-Windeweer weer open na groot onderhoud

Op donderdag 29 september om 13.00 uur heeft wethouder Patricia Nieland-Kampen de Middelste Klap aan de Klaplaan in Kiel-Windeweer geopend. Deze houten ophaalbrug is een gemeentelijk monument. Na de reparatie van vijf weken, kan de brug nu weer bediend en gebruikt worden. De komende maanden worden meerdere bruggen in de gemeente opgeknapt. De Middelste Klap is de eerste in deze reeks.

Middelste Klap

De Middelste Klap is een gemeentelijk monument. De brug is belangrijk voor de bereikbaarheid van de omgeving en ligt in de vaarverbinding van het Kieldiep naar het Zuidlaardermeer. Tijdens het onderhoud is de hele brug weggenomen zodat boten door konden varen. Medewerkers van de gemeente verzorgen de bediening van de bruggen in het Kieldiep tijdens het vaarseizoen (van mei tot en met september).

Onderhoud aan meerdere bruggen

De gemeente controleert alle bruggen, viaducten, tunnels en faunapassages (oversteekplaatsen voor wilde dieren) in de gemeente. Tijdens de controles is duidelijk geworden dat onderhoud nodig is aan meerdere bruggen. De komende tijd wordt de Eendrachtsbrug aan de Nieuwe Compagnie in Hoogezand vervangen en is groot onderhoud aan de Groenedijkbrug in Slochteren en de Groevebrug in Steendam.

Wethouder Patricia Nieland-Kampen: “Het is belangrijk dat de bruggen goed onderhouden worden, zodat het verkeer die in de toekomst ook kan blijven gebruiken. Ik ben blij dat we de komende maanden beginnen met het repareren van een aantal daarvan. Dat is niet alleen belangrijk voor de bereikbaarheid. Veel bruggen liggen ook langs of op toeristische routes en zijn belangrijk om van de schitterende omgeving die Midden-Groningen heeft te kunnen blijven genieten.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio