4.3 C
De Bilt

Oldambt krijgt meer openbare elektrische laadpalen

Oldambt – Het college van Oldambt gaat een samenwerkingsovereenkomst ondertekenen met de provincie Groningen over het plaatsen van openbare elektrische laadpalen in de gemeente. Met de samenwerkingsovereenkomst machtigt Oldambt de provincie om een openbare aanbesteding te organiseren. Het aantal laadpalen in de gemeente wordt uitgebreid met minimaal acht stuks.

1000 laadpalen in Groningen en Drenthe

Het plan is een initiatief van de provincies Groningen en Drenthe. Zij willen het gebruik van elektrische auto’s verder stimuleren door het aanleggen van een goed netwerk aan oplaadmogelijkheden. In beide provincies komen in totaal 1000 nieuwe openbare  laadpalen.

Locaties nieuwe laadpalen Oldambt

De laadpalen worden geplaatst op locaties waar ze veel gebruikt worden, zoals op grote parkeerplaatsen die overdag druk bezocht worden en die ’s avonds goed bereikbaar zijn voor aangrenzende woonwijken. De gemeente gaat hierbij zoveel mogelijk uit van de vraag van de elektrische rijder.

Planning

Als alle deelnemende partijen de samenwerkingsovereenkomst hebben getekend, wordt de aanbesteding gepubliceerd. Naar verwachting is dit in de zomer van 2018. De gunning vindt dan eind 2018 plaats, waardoor de laadpalen vanaf begin 2019 geplaatst kunnen worden.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio