1.5 C
De Bilt

Onthulling projectenkaart Noorderpark in Midden-Groningen

Zaterdag 23 september om 14.30 uur onthult wethouder Erik Drenth de nieuwe projectenkaart van de Wijkvernieuwing Noorderpark in Hoogezand. Dat doet hij tijdens de Burendag in het park naast de school Het Galjoen in Hoogezand. U bent van harte welkom hierbij aanwezig te zijn.

Informatie over project tijdens Burendag

De gemeente Midden-Groningen en woningcorporaties Groninger Huis en Lefier werken aan plannen om het Noorderpark een nog fijnere plek te maken om te wonen, werken en te ontspannen. Tijdens de Burendag op zaterdag 23 september 2023 is het projectteam Wijkvernieuwing Noorderpark met een koffiekar tussen 14 en 16 uur aanwezig in het park naast De Galjoen. Bewoners zijn daar van harte welkom om te horen wat we gaan doen en welke projecten daar allemaal bij horen. Bezoekers kunnen ook het ontwerpplan voor het park en het groen in de wijk bekijken.

Projectenkaart

De projectenkaart komt op 3 plekken in de wijk te staan (van west naar oost): De Houtmanstraat, in het park en bij wijkcentrum De Kern aan de Rembrandtlaan in Hoogezand. Zo kunnen bewoners in één oogopslag zien wat er allemaal in het Noorderpark gaat gebeuren de komende jaren.

Wijkvernieuwing Noorderpark

De wijk Noorderpark in Hoogezand-Noord wordt de komende jaren vernieuwd. De wijk is verouderd en toe aan een grote opknapbeurt. De gemeente Midden-Groningen, woningcorporaties Groninger Huis en Lefier werken samen om een wijk te maken waar het prettig is om te wonen, werken en ontspannen. Zo komen er nieuwe woningen, meer groen en komt de wijk aan het Winschoterdiep te liggen.

De plannen, zichtbaar op de projectenkaart, worden ontwikkeld in samenspraak met bewoners en ondernemers. Tegelijk wordt met sociale partners zoals scholen, sociale teams en politie gewerkt aan het aanpakken van onder meer armoede, veiligheid, gezondheid en positief opgroeien.

Dit is een Hart van Midden-Groningen project en wordt mede mogelijk gemaakt door Nationaal Programma Groningen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio