13.1 C
De Bilt

Opvang Oekraïeners Pekela verlengd tot definitieve invulling Molenhof 

Er wordt gewerkt aan de toekomstige invulling van de Molenhof in Pekela voor inwoners met een intensieve zorgvraag en een aantal inleunappartementen. In afwachting van deze realisatie wordt de opvang van Oekraïense vluchtelingen in het pand verlengd om leegstand te voorkomen en omdat het nog altijd onveilig is in Oekraïne.  

Toekomstige invulling belangrijk voor Pekela 

Burgemeester Jaap Kuin: ”Met de verlenging van de opvang van Oekraïense vluchtelingen helpen wij hen aan een veilige basis en gaan we leegstand tegen. Natuurlijk verliezen wij de toekomstige invulling niet uit het oog, de toekomstige beschikbaarheid van hoogwaardige zorg in de gemeente Pekela is erg belangrijk. Zodra de plannen daarvoor uitvoerbaar zijn bouwen wij de opvang in een paar maanden af.” 

Oekraïense vluchtelingen helpen 

Eind februari 2022 brak de oorlog uit in Oekraïne. De gemeente Pekela vangt vanaf april 2022, 250 Oekraïense vluchtelingen op in De Molenhof. De eigenaar van het pand en de gemeente hebben deze locatie beschikbaar gesteld aan de Veiligheidsregio Groningen, die de opvang coördineert.  

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio