22.4 C
De Bilt

Positief resultaat over 2020 voor gemeente Veendam

Veendam – De Jaarstukken laten zien dat de gemeente Veendam het jaar 2020 afsluit met een positief resultaat van € 3.038.000,-. Dit is vooral dankzij incidentele meevallers. De Jaarstukken 2020 worden op maandag 5 juli 2021 behandeld in de gemeenteraad.

Uitgevoerde ambities

Het college heeft zich ingezet om de ambities voor 2020 zoveel mogelijk uit te voeren. Er is veel geïnvesteerd. Samen met maatschappelijke partners is ingezet op het zo goed mogelijk uitvoeren van de taken in het Sociaal Domein en het uitvoeren van een aantal grote projecten. Ook dat met een positief resultaat. Zo is de gemeente Veendam overgegaan naar meerdere aanbieders voor kinderopvang met een Peuteraanbod met voorschoolse educatie. Op verzoek van de ondernemers in het centrum is de reclamebelasting omgezet naar een Bedrijven Investeringszone (BIZ) in het centrum van Veendam.

Leegstand

De leegstandsverordening is ingezet om in gesprek te komen met eigenaren van leegstaande panden. Samen met de stimuleringsregeling is het een middel om te investeren in het centrum van Veendam. De sportvloer en de tribune in de Wildervanckhal zijn tijdens de zomer van 2020 vervangen en de ontwikkeling van het Leer- en sportpark is in volle gang. In Veendam Noord-West is er gestart met opstellen van een Wijkontwikkelplan NoordWest.

Positief resultaat

Wethouder Henk Jan Schmaal: “Het is goed dat we 2020 hebben afgesloten met een positief resultaat, maar dat is vooral te danken aan een aantal incidentele meevallers. Nog steeds baren de ontwikkelingen binnen het sociaal domein, waarvan het te kort verder is opgelopen naar 3,6 miljoen, ons zorgen. De taken kunnen niet worden uitgevoerd met de middelen die het rijk daarvoor beschikbaar stelt. Er is nog steeds  sprake van een fors tekort in het sociaal domein. Hierdoor hebben wij andere dingen niet kunnen doen. Uiteindelijk gaat deze rijks bezuiniging ten koste van andere wensen van de gemeente. De financiële positie van de gemeente staat hierdoor nog steeds onder druk.”

Accountant

De accountant heeft bij de jaarstukken een goedkeurende verklaring afgegeven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio