2.1 C
De Bilt

Proef blauwalgbestrijding Langebosschemeer

Veendam – In samenwerking met Waterschap Hunze en Aa’s start de gemeente Veendam met een proef met blauwalgbestrijding om de waterkwaliteit in de zwemplas Langebosschemeer te verbeteren.

Blauwalg

In verband met de aanwezigheid van blauwalg is sinds een langere periode een negatief zwemadvies van kracht voor de plas.

Blauwalgen zijn bacteriën en leven van licht, koolstofdioxide en voedingsstoffen in het water. Zowel mensen als honden kunnen door aanraking met blauwalg verschillende gezondheidsklachten krijgen.

Doorspoelen

In de maanden juni en juli laat waterschap Hunze en Aa’s relatief schoon en helder water in nabij de sluis Langebosschemeer. Dit water wordt aangevoerd vanuit het IJsselmeer.

Door het water in het Langebosschemeer te verversen met dit aangevoerde water, wordt de leefomgeving van de blauwalg aangepakt. De verwachting is dat dit leidt tot een verbetering van de waterkwaliteit. De werkzaamheden duren ongeveer anderhalve maand. Het inlaten van het water is gestart op 2 juli 2018.

Metingen tijdens de werkzaamheden

Gedurende de werkzaamheden wordt er intensief gemeten op de aanwezigheid van blauwalgen. Op basis van deze resultaten gaan het waterschap en de gemeente dit experiment evalueren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio