14 C
De Bilt
dinsdag, 9 augustus 2022

renovatie Westerstraatbrug in Ter Apel door Gemeente Westerwolde

Ter Apel – De Westerstraatbrug in Ter Apel is niet meer veilig voor het verkeer. Daarom gaat de gemeente Westerwolde de brug renoveren. Maandag 10 mei 2021 wordt begonnen met de renovatiewerkzaamheden. Naar verwachting duurt de renovatie zes maanden. In deze periode is de brug helemaal afgesloten voor al het verkeer. Verkeer wordt omgeleid met borden.

Renovvatie hard nodig

De Westerstraatbrug wordt veel gebruikt. Hierdoor zijn brugdelen versleten en losgereden. Dit is gevaarlijk en zorgt voor veel lawaai. Ook sluiten de veerbuffers niet meer goed waardoor de brug niet meer goed op zijn plek ligt. In het kelderdek zijn scheuren ontstaan. Daarom moet het kelderdek vervangen worden. Ook worden de motoren en aansturingsinstallatie vervangen. Deze zijn al vijftig jaar oud en geven steeds vaker storingen bij de brugbediening.

Informatie

De gemeente Westerwolde doet er alles aan om de overlast zo minimaal mogelijk te houden. Omwonenden van de Westerstraatbrug worden per brief geïnformeerd over de renovatiewerkzaamheden. Informatie over de renovatie is terug te vinden op de website van de gemeente: www.westerwolde.nl/westerstraatbrug.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio