5.2 C
De Bilt

Nieuwe route buslijn 14 door Stadskanaal

Stadskanaal – Vanaf 1 december 2021 gaat de nieuwe dienstregeling voor het Openbaar vervoer in. Dit betekent voor buslijn 14, die van Stadskanaal naar Winschoten rijdt, dat een aantal haltes vervallen in de wijk Maarsveld. Reizigers kunnen dan sneller en comfortabeler reizen, omdat de totale rit vijf minuten korter is. Ook is de rit goedkoper voor de reizigers.

Nieuwe route buslijn 14

De nieuwe route van de bus gaat via de Amerikalaan en Atlantislaan. De haltes in de woonwijk Maarsveld en aan de Europalaan vervallen. In overleg met wijkbelang Maarsveld is besloten om wel vier nieuwe haltes voor buslijn 14 aan te leggen.

PB 65 30 09 2021 NIeuwe route buslijn 14 door Stadskanaal
Nieuwe route buslijn 14 – Afbeelding: gemeente Stadskanaal

Nieuwe haltes

Samen met wijkbelang Maarsveld heeft de gemeente met het ov-bureau Groningen Drenthe en QBuzz de gevolgen van het alternatief traject besproken. Hierbij is afgesproken dat voor reizigers uit Maarsveld twee nieuwe bushaltes komen nabij de rotonde met de Lange Raai. Daarmee krijgt Maarsveld ook een betere aansluiting op de Q-liner 312 richting Groningen.

Rotonde in Waterland

Behalve de twee haltes bij de Lange Raai komen er ook twee haltes nabij de rotonde in Waterland. Daarmee krijgt ook woonwijk Waterland een aansluiting op het openbaar vervoer. Met de gewijzigde route is de totale rit sneller en goedkoper. De prijs van een busrit wordt bepaald door het aantal afgelegde kilometers. Omdat de bus in de aangepaste route niet meer de lus door de wijk rijdt, betalen reizigers minder voor hun reis. Bovendien scheelt de nieuwe route de reiziger vijf minuten reistijd en zorgt voor een betere aansluiting op de Q-liner 312 richting Groningen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio