15 C
De Bilt

Scholieren denken in stadion FC Groningen mee over meer bewegen

Donderdag 17 november mochten zo’n 25 middelbare scholieren uit de gemeente Westerkwartier meedenken over hoe jongeren meer kunnen bewegen. Dat deden ze op een inspirerende plek: in het voetbalstadion van FC Groningen. De spelersbus van FC Groningen reed door de gemeente Westerkwartier en haalde de scholieren op. In het stadion gingen ze de uitdaging aan om na te denken hoe we overgewicht verminderen in onze gemeente. En hoe we meer jongeren laten bewegen.

Dit mochten de scholieren doen op inspirerende plekken in het stadion. Er werd gebrainstormd in de kleedkamer, op het veld, in de persruimte en in de business lounge. De scholieren lieten weten wat volgens hen wel en wat niet werkt. En hoe een goed beweeg- en sportaanbod er uitziet.

Bezoek FC Groningen aan gemeente Westerkwartier

In het voorjaar van 2023 komt FC Groningen met trainers naar de scholieren toe op openbare plekken in het Westerkwartier. Samen gaan ze aan de slag met sportieve activiteiten. Het doel is om op een leuke en laagdrempelige manier te bewegen. De trainers gaan op bezoek in Grootegast, Oldekerk en mogelijk bij dorpen in de buurt.

De buurtsportcoaches van Sociaal Werk de Schans gaan daarna aan de slag met wat ze hebben geleerd. Jongeren met plezier laten bewegen, dat is het doel. Ze willen meer activiteiten organiseren en kinderen op weg helpen naar bestaande verenigingen of activiteiten.

De ochtend in het stadion werd samen met FC Groningen georganiseerd. Ook de buurtsportcoach en jongerenwerker van Sociaal Werk de Schans hielpen mee, net als de scholen Terra Oldekerk en de Woldborg in Grootegast. Het evenement komt voort uit het Lokaal Preventieakkoord Westerkwartier.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio