7.7 C
De Bilt

Senioren in Oude Pekela in beweging met Sociaal Vitaal!

Oude Pekela – Vanaf eind oktober 2018 start in Oude Pekela het project Sociaal Vitaal. Sociaal Vitaal is een vervolg op het hetzelfde project in Nieuwe Pekela. Inwoners in de leeftijd van 65 tot 85 jaar kunnen zo ervaren hoe gezond en gezellig het is om samen in beweging te zijn. De gemeente Pekela biedt in samenwerking met Stichting De Badde, Stichting Galm en Stichting Goud Vereg een fitheidstest aan voor senioren die onvoldoende actief zijn en graag weer energieker en vitaler in het leven willen staan. Ook senioren die meer sociale contacten willen zijn van harte welkom.

De gemeente Pekela stuurt inwoners van 65 tot 85 jaar in Oude Pekela een brief met een uitnodiging voor een fittest op 22 oktober 2018. Deze brief valt, samen met een antwoordkaart, begin september 2018 op de deurmat.

 

Antwoordkaart

Als de bijgevoegde antwoordkaart niet wordt teruggestuurd, worden zij benaderd door een vrijwilliger om nadere toelichting te geven op het programma en vragen te beantwoorden. Opgave voor de fittest kan dan aan de vrijwilliger worden gemeld. Senioren die niet willen deelnemen, kunnen dit aangeven door de antwoordkaart terug te sturen.

 

Sociaal Vitaal

Het Sociaal Vitaal-project is een nieuw beweeg- en gezondheidsproject voor senioren die aan hun fitheid, gezondheid en sociale contacten willen werken. In het programma zullen naast wekelijkse bewegingslessen ook voorlichtingen gegeven worden over onder andere gezonde voeding en verantwoord bewegen. De bewegingslessen worden verzorgd door speciaal opgeleide lesgevers.

Belangrijk aspect van het project is de gezelligheid. Na afloop van de lessen is er altijd gelegenheid om samen koffie of thee te drinken.

 

Fitheidstest

Bij de fitheidtest worden onder andere de bloeddruk, kracht en het uithoudingsvermogen gemeten. Aan het einde van de test worden deelnemers geadviseerd in welke groep zij het beste mee kunnen doen. Met de resultaten van de test kunnen deelnemers starten met bewegen op een verantwoord niveau.

 

Samenwerking

Sociaal Vitaal is een samenwerkingsproject van gemeente Pekela, Stichting De Badde, Stichting Goud Vereg en Stichting GALM ondersteunt door de Hanzehogeschool en de Rijksuniversiteit Groningen.

De financiering is mogelijk gemaakt door Fonds Nuts Ohra, die voor vier gemeenten in Oost-Groningen een subsidie beschikbaar heeft gesteld om Sociaal Vitaal uit te voeren.

 

Meer informatie

Voor vragen over de fittest en het project kunt u contact opnemen met Ellin Pelgrim, sportconsulent  gemeente Pekela, telefoonnummer 0598 – 652314 of per e-mail: ellin.pelgrim@dekompanjie.nl.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio