5 C
De Bilt

Solarfields sluit zonnepark Marum aan op het net

Groningen – Zonnepark Marum, gerealiseerd door de ervaren ontwikkelaar Solarfields, is per vandaag operationeel. Het zonnepark ligt ten zuiden van het plan Marum-Alberdaheerd in de gemeente Marum.

‘Op dit moment worden tests uitgevoerd.’ geeft Henk Groenewold, Construction Manager binnen Solarfields, aan. ‘Dit is natuurlijk altijd een spannend moment. We werken met een gespecialiseerd team samen naar dit moment toe, dan hoop je natuurlijk dat alles goed verloopt. De eerste resultaten zien er gelukkig ook bij dit zonnepark weer positief uit.’

 

Zonnepark Marum

Zonnepark Marum ligt in het gelijknamige dorp in de provincie Groningen. In totaal leveren 27.216 zonnepanelen per jaar genoeg stroom voor ruim 2.900 huishoudens. Het zonnepark levert hiermee een mooi aandeel aan de energietransitie in Nederland.

 

Landschappelijke inpassing

Binnenkort wordt gestart met de landschappelijke inpassing. Hierbij worden bestaande landschapselementen en structuren gebruikt om de aangrenzende woonwijk aan het zicht te onttrekken van het zonnepark. Gedurende een eerdere inloopavond en persoonlijke gesprekken zijn hiervoor ideeën aangedragen die, waar dat mogelijk is, worden doorgevoerd.

 

Solarfields

Solarfields is een ervaren ontwikkelaar van grootschalige zonneparken en zonnesystemen. Solarfields ontwikkelt eigen projecten en biedt ondersteuning bij de realisatie van projecten van anderen. Naast de ontwikkeling van zonnepark Marum in Groningen, realiseert Solarfields dit jaar ook zonneparken in andere provincies waaronder Overijsel, Zeeland en Friesland.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio