6 C
De Bilt

Stadskanaal en Westerwolde zorgen voor betrouwbare voedselhulp

De gemeenten Stadskanaal en Westerwolde hebben geen vertrouwen meer in de Stichting Voedselbank Zuid-Oost Groningen. Met hulp van Voedselbanken Nederland zal binnenkort voor beide gemeenten een nieuwe voedselbank gestart worden. Tot die tijd wordt in samenwerking met Voedselbanken Nederland een tijdelijke voedselvoorziening geboden voor de cliënten.

Einde lidmaatschap

Eind vorige week heeft Voedselbanken Nederland het lidmaatschap van de voedselbank Zuidoost Groningen opgezegd. Al langere tijd waren er vragen en klachten over de voedselbank, ook bij de gemeenten. De opzegging is volgens de vereniging noodzakelijk geworden, omdat de voedselbank zich ook niet houdt aan belangrijke voorwaarden die aan het lidmaatschap zijn verbonden. Toezeggingen om dat wel te gaan doen, werden niet nagekomen.

Gemeenten Stadskanaal en Westerwolde stoppen steun

De gemeenten Stadskanaal en Westerwolde zien zich daarom genoodzaakt om de facilitering van Stichting voedselbank Zuidoost Groningen stop te zetten. Deze voedselbank kan haar activiteiten weliswaar voortzetten zónder lidmaatschap van Voedselbanken Nederland, maar de gemeenten vinden het lidmaatschap van Voedselbanken Nederland voorwaardelijk om er zeker van te zijn dat aan belangrijke voorwaarden wordt voldaan.

Nieuwe voedselbank

De voedselvoorziening aan de cliënten van de voedselbank komt vanzelfsprekend niet in gevaar. Met steun van Voedselbanken Nederland zal een nieuwe voedselbank worden opgezet en tot die tijd wordt in samenwerking met Voedselbanken Nederland aan de cliënten een tijdelijke voedselvoorziening geboden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio