4.3 C
De Bilt

Stopzetting reïntegratietrajecten bij PostNL gevolg groei pakketpostmarkt

Hoogezand – De afspraken tussen BWRI (het reïntegratiebedrijf van de gemeente Midden-Groningen) en PostNL in Kolham om per 1 mei te stoppen met de reïntegratietrajecten zijn medio 2017 gemaakt. Het was oorspronkelijk de bedoeling om al in het najaar van 2017 te stoppen. 

Omdat er geen marktpartij voorhanden was om PostNL verder te ondersteunen is deze stopzetting op verzoek van PostNL enkele maanden uitgesteld tot 1 mei 2018. De stopzetting is het gevolg van de stormachtige groei die de pakketpostmarkt doormaakt en die PostNL noodzaakt het proces anders in te richten. De samenwerking tussen BWRI en PostNL blijft van kracht voor de plaatsing van SW-medewerkers.

Geen achterstallig loon

De FNV claimt in een persbericht dat er sprake is van achterstallig loon. Daarvan is volgens PostNL, BWRI en 365 Werk geen sprake. Er is nog geen inhoudelijke reactie binnen van de Inspectie SZW op de bezwaren tegen haar rapport waarop de FNV haar claims lijkt te baseren. De gemeente Midden-Groningen wacht die reactie eerst af voor er verdere stappen worden ondernomen.
Er is bij PostNL sprake van een regulier re-integratietraject voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, gevolgd door een uitzendcontract met minimumloon. Hierdoor zijn veel mensen succesvol uitgestroomd naar regulier werk. Zij hebben zich binnen een veilige werkomgeving kunnen ontwikkelen en er was en is sprake van maatwerk. In de hele periode waarin het traject speelde heeft niemand een korting op de uitkering gekregen vanwege weigering van deelname eraan.
De gemeente Midden-Groningen waardeert de inzet en inspanning van de sorteerders om weer in het arbeidsproces te komen. De FNV schetst volgens de gemeente een beeld van de situatie dat niet overeenstemt met de werkelijkheid en dat de sorteerders bovendien niet ten goede komt.
spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio