-0.4 C
De Bilt

Uitstraling Boterdiep Westzijde in Bedum groen en verkeersveilg

Maandag 25 september stonden inwoners, gemeente Het Hogeland en aannemer Beugel Infrastructuur stil aan het Boterdiep Westzijde in Bedum bij de start van de uitvoering van de werkzaamheden. De straat krijgt een complete metamorfose. Sinds 4 september is aannemer Beugel Infrastructuur, samen met onderaannemers, bezig aan het Boterdiep Westzijde in Bedum.

De straat wordt hersteld en opnieuw ingericht. De straat krijgt een complete metamorfose en wordt verkeersveiliger. De straat wordt autoluw, de riolering wordt vernieuwd én er komt een parkeerstrook afgewisseld met groen. Ook komt er een wandelpad met steigers en natuurvriendelijke oevers.

Resultaat Boterdiep: een verkeersveilige en groene straat

Het project heeft een lange aanloop gehad. Daarom wilde de gemeente graag samen met de inwoners stilstaan bij de start. De belangstelling vanuit bewoners van de straat was groot en de sfeer was goed.
“De inwoners vinden het fijn dat we nu eindelijk zijn begonnen met de uitvoering. Over een paar maanden ligt er een veilige weg, waar kinderen ook zelfstandig over straat kunnen. Daar doen we het voor!”, zegt wethouder Stefan van Keijzerswaard.

“Mooi dat ik een eerste schep met de kraan uit de grond mocht halen vandaag voor de aanleg van de riolering, ik ben weer een ervaring rijker. Maar de rest laat ik graag over aan de echte vakmensen, waar het in goede handen is.” De kinderen uit de straat waren razend enthousiast over het tasje dat ze kregen van de aannemer. Hier zat onder andere een pet, pen en liniaal in én ze kregen een bouwhelm en veiligheidsvest. Inwoners lezen hier meer over het project.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio