8.8 C
De Bilt

Vaststelling honden losloopgebied in Borgerswold

Het college van burgemeester en wethouders van Veendam heeft op 12 juli 2022 besloten tot het instellen van een losloopgebied voor honden op de locatie van de voormalige schapenweide in Borgerswold. De gemeente Veendam komt met dit aanwijsbesluit tegemoet aan de wens voor een omheinde locatie waar honden kunnen los lopen. De aangewezen plek is het omheinde veld over de brug aan de Woldlaan in Borgerswold.

Losloopgebied

Tot vandaag vervulde het terrein de functie van schapenveld. Het veld is een omheinde voorziening die omgezet zal worden naar een honden losloopgebied/-speelplaats. Hierop kunnen honden vrij rondlopen en spelen. Hondeneigenaren zijn wel verplicht om de uitwerpselen van hun hond op te ruimen; de locatie wordt voorzien van een vuilnisbak. Ook wordt gezorgd voor een aantal speelvoorzieningen voor honden en een bord met gedragsregels.

Aanlijnen honden

Binnen de bebouwde kom van Veendam is op grond van artikel 2:57 APV een aanlijnverplichting van toepassing voor de houders van honden. Het college kan hierop uitzonderingen maken door hiervoor een aanwijsbesluit te nemen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio