14.9 C
De Bilt

Verkeerswijzer Groningen houdt snelheidsactie in gemeente Veendam

Verkeerswijzer Groningen gaat op woensdag 15 juni in de gemeente Veendam lasergunacties houden. Deze snelheidsmetingen vinden plaats op vier locaties, veelal binnen de bebouwde kom. De actie is bedoeld om automobilisten op een ludieke manier op hun snelheidsgedrag te wijzen. Er wordt niet bekeurd. Ook in de rest van de provincie wordt in de eerste weken van juni actie gehouden, op 50 plekken in totaal.

Met de lasergun

Wethouder Bert Wierenga zal op 15 juni om 10 uur aan de Zuidwending te Veendam aansluiten. U wordt van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. De acties worden uitgevoerd door Veilig Verkeer Nederland (VVN) en waar mogelijk met bewoners. De eerste persoon bedient de lasergun, de tweede noteert de snelheid en de derde staat verderop met een bord om de automobilist de snelheid te laten zien.

Remweg

Veel mensen realiseren zich niet dat snelheid van grote invloed is op de remweg. Je hebt namelijk al een reactietijd van één seconde. Hoe harder je rijdt, hoe groter de afstand die je aflegt voor je daadwerkelijk begint te remmen. Waar je bij dertig kilometer per uur al stil zou staan, moet je bij vijftig nog beginnen met remmen. Daarom is het zo belangrijk om je aan de maximum snelheid te houden.

Snelheidscampagne

De snelheidscampagne bestaat dit jaar uit onder andere posters langs de wegen, een social media campagne en verschillende acties op straat. Verkeerswijzer Groningen voert deze, en andere verkeersveiligheidscampagnes, in samenwerking met het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat uit.

Over Verkeerswijzer Groningen

Verkeerswijzer Groningen is een initiatief van de gezamenlijke overheden in de provincie Groningen. Onder deze naam organiseren zij verkeersveiligheidscampagnes en educatie-activiteiten om het aantal verkeersslachtoffers verder terug te dringen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio