6.7 C
De Bilt

Informatie over thema “Versterking Slochteren” gaat naar Gemeenteraad Midden-Groningen

Op vrijdagmiddag 4 november van 13.30 tot 16.30 uur wordt de gemeenteraad van Midden-Groningen geïnformeerd over het thema “Versterking Slochteren” tijdens een bijeenkomst in dorpshuis Houtstek te Slochteren (Hoofdweg 9a). De bijeenkomst start met een presentatie door de gebiedsmanager van de NCG (Nationaal Coördinator Groningen) over de voortgang van het versterkingsprogramma.

Vervolgens vertelt de projectleider van de gemeente over het BLVC (bereikbaarheid, leefbaarheid, veiligheid en communicatie) plan en de aanpassing van het openbaar gebied als gevolg van de versterking. Na de presentaties wordt er een rondgang door de wijk gemaakt.

Versterkingsopgave Slochteren

Het dorp Slochteren ligt in het gebied waar de versterkingsopgave speelt. De versterkingsopgave is erop gericht woningen te versterken die niet aan de veiligheidsnorm voldoen. Anders dan in dorpen zoals Overschild, Steendam en Tjuchem zijn niet alle adressen onderdeel van de versterking. Van 627 adressen van de totaal 1.122 adressen in het dorp moet worden onderzocht of zij wel of niet aan de veiligheidsnorm voldoet.

Ook anders dan in bijvoorbeeld Overschild zien we dat bij lang niet alle adressen versterking nodig is (de woning is dan ‘op norm’), of slechts zeer lichte maatregelen voldoende zijn. Maar sloop-nieuwbouw komt ook nog voor. Kortom, een dorp waar vrijwel alle situaties die in de versterking ook voorkomen.

Wat speelt er rondom de versterking en rol gemeente

Het gebied waar dit in het bijzonder speelt is de wijk ten Noordoosten van het Slochterdiep. Een groot deel van de adressen die in de versterkingsopgave zitten, liggen in dit gebied. Hier is een deel waar sloop-nieuwbouw wordt uitgevoerd als gevolg van de versterking, maar ook zijn er adressen direct op norm.

Aan de hand van dit gebied wordt er laten zien wat er allemaal speelt rondom de versterking en de rol die gemeente hierin heeft, bijvoorbeeld bij de gevolgen die versterking heeft voor de bereikbaarheid, leefbaarheid en veiligheid in de wijk. Daarnaast wordt de raad geïnformeerd over de voortgang van de versterking in onze gemeente in het algemeen. Voor het volledige programma van deze bijeenkomst verwijzen wij u naar de website.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio