2.1 C
De Bilt

Vlag voor bestrijden armoede gehesen door wethouder Nieland-Kampen Midden-Groningen

Met het hijsen van de vlag vraagt de gemeente Midden-Groningen aandacht voor het bestrijden van armoede. Vrijdag 23 september om 9 uur hijst wethouder Patricia Nieland-Kampen de Sustainable Development Goals (SDG)-vlag voor het Huis van Cultuur en Bestuur in Hoogezand. In het hele land wordt die dag de SDG-vlag gehesen door overheden, organisaties en bedrijven.

Midden-Groningen Global Goal-gemeente

Midden-Groningen heeft zich eind 2021 aangesloten bij de campagne Gemeenten4GlobalGoals van de VNG (Vereniging Nederlandse Gemeente). De gemeente verbindt zich daarmee met de 17 duurzaamheidsdoelen, de Sustainable Development Goals. Die doelen gaan over duurzaamheid in de breedste zin van het woord en gaan bijvoorbeeld over thema’s als armoede en onderwijs.

Armoedebestrijding is Global Goals nummer 1

Het bestrijden van armoede is Global Goal nummer 1, waarbij het doel is het uitbannen van alle vormen van (extreme) armoede. De raad heeft het bestrijden ervan in Midden-Groningen als speerpunt in zijn raadsakkoord 2022-2026 vastgelegd, omdat de raad zich grote zorgen maakt over de groeiende groep in Midden-Groningen die onder de bestaansgrens leeft. Op dit moment wordt het raadswerkprogramma gemaakt. Daarin besteedt de raad speciaal aandacht aan de manier waarop de gemeente vanuit haar rol gaat bijdragen aan de bestrijding ervan.

Global Goals actiedagen

Op vrijdag 23 september starten de Global Goals-actiedagen met de landelijke SDG vlaggenactie. De actiedagen duren tot dinsdag 27 september. Voor meer informatie zie https://www.sdgnederland.nl/sdg-action-days-2022-turn-it-around/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio