10.6 C
De Bilt

Vraag een boom aan en draag bij aan een groener Groningen!

Groningen – De actie ‘Nieuwe dag, Nieuwe boom! gaat weer van start. Vanaf vrijdag 5 november kunnen inwoners van de gemeente Groningen een gratis boom aanvragen voor hun tuin. Belangrijkste doel van de actie: zorgen voor een klimaatbestendige en aantrekkelijke woonomgeving.

365 bomen

De gemeente stelt 365 bomen beschikbaar. Inwoners kunnen online een keuze maken uit 15 verschillende bomen. Zo zijn er bomen voor grote en kleine tuinen, bomen die vogels, vlinders of bijen aantrekken, maar ook bomen waar eetbare vruchten aan groeien. Er valt dus wat te kiezen.

Leefbare en klimaatbestendige omgeving

Wethouder Glimina Chakor (Groen & Klimaatadaptatie): ‘Om onze omgeving leefbaar en klimaatbestendig te houden zijn bomen ontzettend belangrijk. Ze houden regenwater vast en zorgen voor verkoeling op hete dagen. Ik ben daarom blij dat de actie nu een vervolg krijgt.’

Zoek een boom uit

Op de website www.groningenklimaatbestendig.nl/nieuwedagnieuweboom kunnen inwoners, zolang de voorraad strekt, een exemplaar uitzoeken De bomen worden aan huis geleverd, maar het planten komt wel voor eigen rekening. Daarvoor worden heldere instructies meegeleverd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio