5.2 C
De Bilt

Willemstraat Delfzijl tijdelijk gestremd

De Willemstraat in het centrum van Delfzijl is van maandag 17 januari tot uiterlijk vrijdag 28 januari afgesloten als doorgaande route tussen Spoorstraat / Plein de Vennen en de Waterstraat.  Dit heeft te maken met werkzaamheden aan kabels en leidingen en met sloopwerkzaamheden. Aan beide kanten van de straat zijn werkzaamheden. Daarvoor zijn veiligheidsmaatregelen nodig in de vorm van bouwhekken. Hierdoor is onvoldoende ruimte om voetgangers en fietsers langs de werkzaamheden te leiden. Voetgangers en fietsers worden daarom omgeleid via de Oranjestraat.

Eerst het zuur, dan het zoet

Wethouder Jan Menninga begrijpt dat de afsluiting van de Willemstraat voor alle betrokkenen onplezierig is. “Eerst het zuur, dan het zoet, dat geldt ook voor Wonen met een PLUS. De werkzaamheden leveren overlast op, daar valt helaas niet aan te ontkomen. We doen er alles aan om die overlast tot een minimum te beperken. Veiligheid staat echter voorop. In de Willemstraat wordt een gleuf gegraven voor werkzaamheden aan de waterleiding. Daar komen bouwhekken voor te staan. Aan de andere kant van de straat is de sloper bezig en daar moeten natuurlijk ook bouwhekken omheen.”

Afzetting Willemstraat
Afzetting Willemstraat – Afbeelding: gemeente Eemsdelta

Wonen met een PLUS in de Willemstraat

De werkzaamheden in de Willemstraat hebben alles te maken met het nieuwbouwcomplex Wonen met een PLUS. In de driehoek tussen de Waterstraat, Willemstraat en Havenstraat verrijst de komende twee jaar een bijzonder nieuwbouwcomplex. Wonen met een PLUS omvat 70 huurappartementen en acht koopappartementen. Met onder meer de Lidl op de begane grond en zorgvoorzieningen in het complex zelf.

Vlak bij het strand

Dicht bij alle voorzieningen en vlak bij het strand biedt het complex alle comfort en gemak op het gebied van wonen, elkaar ontmoeten, winkelen en zorgservice. Gemeente Eemsdelta, Acantus, Noorderzorg en supermarkt Lidl werken samen aan het project op de kop van het vernieuwde centrum. Rottinghuis is de aannemer en het ontwerp is gemaakt door de Zwarte Hond.

De werkzaamheden verlopen op schema, de verwachting is dat het project in de tweede helft van 2023 klaar is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio