14.9 C
De Bilt
donderdag, 23 maart 2023

Winnaars fotowedstrijd gemeentegids bekend

In het voorjaar van 2022 verschijnt de nieuwe gemeentegids van Westerwolde. De gemeente wil de gids niet alleen voor de inwoners maken, maar ook met. Daarom is er een fotowedstrijd georganiseerd. Inwoners konden hun twee mooiste foto’s insturen.

150 inzendingen voor gemeentegids

Uit de ruim 150 inzendingen zijn de foto’s van René Terpstra uit Ter Apelkanaal (1e prijs), Janny de Boer uit Sellingen (2e prijs) en Jeanique van den Berg uit Sellingen (3e prijs) gekozen tot prijswinnaars. Zij ontvingen uit handen van burgemeester Jaap Velema een geldbedrag. Hun foto’s krijgen een plekje in de gemeentegids.

Eerste prijs voor René Terpstra – Tractor in zon

De winnende foto van René Terpstra laat een tractor zien die bij ondergaande zon aan het loofklappen is. Het is een bijzonder sfeerplaatje met mooie kleuren. De foto trekt de aandacht. De jury prijst de foto om het goede inzoomwerk waardoor de zon heel groot lijkt. Een mooie aanwinst voor de gemeentegids dus.

Tweede prijs voor Janny de Boer – uitnodigend voor een wandeling

De foto van Janny de Boer wint de tweede prijs en nodigt volgens de jury uit om een wandeling in het mooie Westerwoldse landschap te maken. Al wandelend is dit zomaar een beeld dat je tegen kunt komen. De jury vindt de compositie van de foto goed gekozen.

2e prijs Janny de Boer – Foto: Janny de Boer

Derde prijs voor Jeanique van den Berg – typerende paarse heide

De jury vindt ook de foto van Jeanique van den Berg heel mooi. Zij kreeg de derde prijs. De kleurige paarse heide op de voorgrond is typerend voor Ter Borg. De jury vindt het een prachtige foto, met de zon die door de boomtoppen kiert.

3e prijs Jeanique van den Berg – Mistig Ter Borg Heide in de vroege ochtend – Foto: Jeanique van den Berg

De gemeentegids verschijnt in het voorjaar en wordt huis-aan-huis verspreid.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio