10.1 C
De Bilt

Afsluiting spoorwegovergang Rottumerweg

Heerenveen – In de nacht van zondag 15 op maandag 16 april en in de nacht van maandag 23 op dinsdag 24 april wordt er gewerkt aan de spoorwegovergang Rottumerweg in Heerenveen. Dit betekent dat de overgang gesloten is voor al het autoverkeer, ook voor hulpdiensten. Daarnaast kan er geluidsoverlast ontstaan.

De stremming gaat in beide gevallen in om 23.30 en duurt tot 06.00 uur de volgende ochtend.

Werkzaamheden spoorwegovergang

Er zullen de aankomende periode verschillende werkzaamheden plaatsvinden rondom de Rotstergaastweg. De aannemer begint in de periode van 1 tot en met 15 mei in de bocht  in het weggedeelte Industrieweg – Rotstergaastweg.
In het weekend van 13-14 mei wordt de overweg Rotstergaastweg aangepast. Tijdens deze hele periode kan het verkeer geen gebruik maken van de overweg in de Rotstergaastweg, maar kan gebruik maken van de overweg in de Rottumerweg om het spoor over te steken. Er komen borden om de omleiding aan te gegeven. Met uitzondering van het weekend van 13-14 mei kunnen voetgangers en fietsers wel gebruik maken van de overweg.
In verband met de werkzaamheden rijden er in het weekend van 13-14 mei geen treinen tussen Heerenveen en Wolvega. De NS zet bussen in.

Slechte staat

De spoorweg en verkeersveiligheid van de spoorwegovergang Rottumerweg en aansluitende wegvakken wordt verbeterd omdat de spoorwegovergang in slechte staat verkeerd.
het onderhoud aan de overweg wordt gepleegd door Strukton Rail Nederland BV in opdracht van ProRail.
In deze perioden is de overweg en de aansluitende wegen van de spoorwegovergang (Rottumerweg) afgesloten voor alle verkeer.
De aansluitende weg (Rottumerweg) wordt gebruikt als gebiedsontsluitingsweg in Heerenveen. De omwonenden en bedrijven zijn door middel van een nieuwsbrief op de hoogte gesteld van de komende werkzaamheden en de daarmee gepaard gaande overlast.
Over de werkzaamheden is overleg geweest met de hulpdiensten (ambulance, brandweer, politie).

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio